Vuonna 1934 rakennettu Salle Saint Joseph oli alunperin pienen katolisen seurakunnan juhlasali. Se sijaitsi entisen kotini takapihalla, ja kun se oli ollut myynnissä kymmenkunta vuotta, ostin sen pilkkahintaan vuonna 1999. Senkin jälkeen se vietti vielä vuosia tyhjillään ja toimettomana, kunnes lopulta päätin remontoida siitä itselleni kodin. Eri lupien saamiseen vierähti pari-kolme vuotta ja rakennustyöt alkoivat vasta vuonna 2013. Toivon muuttavani uuteen kotiini Pyhän Joosepin saliin alkuvuodesta 2015.

lundi 16 mars 2015

Pikkuisen punaista

Enpä taida muuttaa vielä maaliskuussakaan... Viimeistelytyöt alkavat olla jo loppusuoralla mutta mittava siivousurakka, betonilattian pintakäsittely ja maaliskuun lopulle varaamani Suomen-matka uhkaavat siirtää muuton huhtikuun puolelle. No, onhan se huhtikuukin vielä alkuvuotta, joten melkeinhän tässä ollaan aikataulussa!

Viime viikolla asennettiin eteisestä olohuoneeseen johtavat portaat, joten lopulta pääsin eroon seinään nojaavista tikkaista. Portaiden vasemmalla puolella oleva seinä on näissä kuvissa vielä väärän värinen.




Keittiön työtason käsittelin varmaan kymmeneen kertaan öljyllä, joten nyt se saa luvan hylkiä kosteutta ainakin seuraavat puoli vuotta. Myös liesituulettimen asentaminen onnistui lopulta, vaikka sitä pitikin pähkäillä monen miehen voimin. 



Lauantaina sähkömies oli ahkerana, ja nyt kaikki lamput ja pistorasiat toimivat. Sähkömiehen lähdettyä räpsyttelin ja ihastelin valoja tietysti moneen kertaan aurinkoisesta säästä huolimatta.





Vaikka heilun salissa luudan ja rikkalapion kanssa monta kertaa viikossa, siivo on aika masentava: roskapusseja, pahvilaatikoita ja roinaa riittää joka nurkassa.




Kylpyhuoneen allaskaappi onnistuttiin pystyttämään vaikka laatikostojen takaseinät ovatkin mystisesti kadonneet. Toivottavasti niitä saa vielä Ikeasta! Myös suihku on asennettu ja toimintakunnossa. Maalari keksi maalata suihkun katon tummaksi samaan sävyyn kaakeleiden saumojen kanssa.



Mutta koti ei olisi koti, jos siellä ei olisi punaista vähän siellä sun täällä. Kuvissa näkyvän eteisen seinän lisäksi samalla punaisella sävyllä on tarkoitus maalata myös kellariin johtava ovi ja parvelle menevien portaiden askelmat.



Samaan aikaan nykyisessä kodissani...




6 commentaires:

  1. Jopas siellä on edistytty! Hyvältä näyttää :)

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Kiitos! Minustakin näyttää hyvältä ainakin joinakin päivinä - toisina päivinä taas näen vain ne roskapussit ja putsaamattomat nurkat ;)

      Supprimer
  2. No selkeästi voiton puolella kuitenkin.

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. No todellakin! Aina kun tulee uskon puute, kurkkaan vanhempia valokuvia ja se kyllä saa mielialan muuttumaan: eihän tässä enää ole juuri muuta jäljellä kuin puunausta ja luudun heiluttelua :)

      Supprimer
  3. Hienostihan tuo projekti näyttää etenevän,mutta tuota pahvilaatikkovuorta en kyllä ite välttämättä haluais olla roudaamassa ja tyhjentämässä :D :D

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Katja: Totta puhuen en minäkään :D Olisi ihanaa, kun voisi jotenkin hypätä ajassa muutaman viikon päähän, ja joku mystinen henkiolento olisi siivonnut salin asumiskuntoon, käsitellyt lattiat pariin kertaan tärpätti-pellavaöljysekoituksella ja tyhjentänyt vielä kaikki pahvilaatikotkin... Mutta täytyy kai itse ryhtyä siksi henkiolennoksi!

      Supprimer