Vuonna 1934 rakennettu Salle Saint Joseph oli alunperin pienen katolisen seurakunnan juhlasali. Se sijaitsi entisen kotini takapihalla, ja kun se oli ollut myynnissä kymmenkunta vuotta, ostin sen pilkkahintaan vuonna 1999. Senkin jälkeen se vietti vielä vuosia tyhjillään ja toimettomana, kunnes lopulta päätin remontoida siitä itselleni kodin. Eri lupien saamiseen vierähti pari-kolme vuotta ja rakennustyöt alkoivat vasta vuonna 2013. Toivon muuttavani uuteen kotiini Pyhän Joosepin saliin alkuvuodesta 2015.

samedi 7 février 2015

Sali koreaksi


Rakennusmaalareilla on kyllä hieno työ: kun he saapuvat työmaalle, kaikki on tylsää ja ankeaa, ja kun he lähtevät pois, kaikkialla on kaunista. Salissa ei toki olla vielä viimeistelyvaiheessa, mutta jo muutamankin seinän maalaus muuttaa paljon.




Tämän päivän projektina oli korkealle ripustettavien valaisimien asennus: olohuone on korkeimmasta kohtaa kuuden metrin korkuinen, joten osa valaisimista on pakko asentaa jo nyt, kun rakennustelineet ovat vielä käytössä. Sähkömiehen mukaan lamppuni toivat hauskaa vaihtelua heidän työhönsä, sillä yleensä he asentavat kuulemma vähän erinäköisiä lamppuja :) Varsinkin "lintuhäkkilamppu" sai heidät nauramaan.






Näihin kahteen lamppuun on solmittava vielä ympärille ohuet valkoiset puuvillakankaat, mutta maalari lupasi tehdä sen sitten, kun saa työnsä valmiiksi parin-kolmen viikon kuluttua:



4 commentaires:

  1. Hauska lintulamppu! Ja kiva nähdä, että miltä nuo viimeisen kuvan lamput näyttävät kunhan saavat kankaat päällensä :)

    RépondreSupprimer
  2. Kiitos :) Kieltämättä nuo bamburunkoiset lamput näyttävät aika "riisutuilta" ilman kankaita!

    RépondreSupprimer
  3. Hirveän aikaisin pitää tietää lamppujen paikat ja ne täytyy tietysti olla myös olemassa, että ne voi asentaa. Hauskan näköisiä lamppuja. Näyttääpä tosi kivalta, kun alkaa tulla valmista. On mukavaa seurata toisten projektien valmistumista kun ei tarvi itse olla remontoimassa :) t:Sirpa

    RépondreSupprimer
  4. Kiitos! Se hyöty tästä remontin hitaasta etenemisestä on toisaalta ollut, että on ainakin ollut aikaa miettiä, minkälaisia lamppuja haluan ja mihin ne haluan ripustaa. Ja onneksi myös yksi kaverini oli mukanani miettimässä valaisimien oikeita paikkoja ja korkeuksia - tällaisia juttuja on paljon mukavampi pähkäillä porukalla :)

    RépondreSupprimer