Vuonna 1934 rakennettu Salle Saint Joseph oli alunperin pienen katolisen seurakunnan juhlasali. Se sijaitsi entisen kotini takapihalla, ja kun se oli ollut myynnissä kymmenkunta vuotta, ostin sen pilkkahintaan vuonna 1999. Senkin jälkeen se vietti vielä vuosia tyhjillään ja toimettomana, kunnes lopulta päätin remontoida siitä itselleni kodin. Eri lupien saamiseen vierähti pari-kolme vuotta ja rakennustyöt alkoivat vasta vuonna 2013. Toivon muuttavani uuteen kotiini Pyhän Joosepin saliin alkuvuodesta 2015.

mercredi 4 février 2015

Siivouspäivät

Pari viikkoa sitten päätettiin Thomas'n kanssa, että oli korkea aika pitää siivouspäivä tai parikin. Pihan rakennusjäteröykkiö hipoi taivaita, eikä uutta rakennusjätettä enää juurikaan synny, joten päätettiin tilata kuormalava muutamaksi päiväksi.

Ennen suursiivousta piha näytti tältä:




Ensimmäisenä urakkapäivänä Thomas raatoi ulkona yksin ja kuskasi kottikärrylastin toisensa perään 30-kuutioiseen kuormalavaan, joka oli kadulla ihan pihatieni vieressä. Minä puolestani siivosin sisällä: täytin jätesäkkejä, lakaisin ja kannoin epämääräisiä putkenpätkiä ja levynkappaleita jätekasan jatkoksi.

Tuolle sunnuntaipäivälle osui myös yksi harvoista tämän talven lumipäivistä mutta onneksi se ei Thomas'n tahtia haitannut.






Maanantaina yksi Thomas'n ystävistä tuli avuksi, ja pojat selvittivät loput jätekasasta vauhdikkaasti muutamassa tunnissa - ja tällä kertaa vesisateessa. Koko 30 kuutiometrin kuormalava tuli täpötäyteen ja pihasta tuli niin siisti, että kohta voisi melkein grillijuhlat järjestää :)



Sisälläkin on loppujen lopuksi harpottu eteenpäin. Portugalilaisfirman pomohan lupaili tammikuun alussa, että heidän osuutensa töistä valmistuisi 2-3 päivässä. Kun aikaa oli kulunut lopulta 2-3 viikkoa, eikä valmista ollut vieläkään, minulla lopulta pimahti ja päästin sisäisen puukkojunkkarini valloilleen. Se olisi pitänyt ehkä tehdä jo aikaisemmin, sillä yhden "ei-niin-kovin-lämminhenkisen" puhelun jälkeen firman pomo pyysi monisanaisesti anteeksi ja seuraavasta päivästä alkaen työmiehet pysyivät kiltisti työmaalla siihen saakka, kunnes viimeisetkin saumaukset ja pintakäsittelyt olivat valmiita. 

Maalari aloitti loppuviikosta työnsä mutta viime viikonloppuna työmaalla oli vielä kovin ankean näköistä. Ennen ruiskumaalausta muun muassa ikkunat ja ovet piti suojata muoveilla ja työmaalla näytti maanantainakin lähinnä hämärältä, likaiselta ja harmaalta.

Mutta harmaudesta viis: viime lauantaina käynnistettiin lämmitys ja se jos mikä tekee salista kuin salista kodin!



    

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire