Vuonna 1934 rakennettu Salle Saint Joseph oli alunperin pienen katolisen seurakunnan juhlasali. Se sijaitsi entisen kotini takapihalla, ja kun se oli ollut myynnissä kymmenkunta vuotta, ostin sen pilkkahintaan vuonna 1999. Senkin jälkeen se vietti vielä vuosia tyhjillään ja toimettomana, kunnes lopulta päätin remontoida siitä itselleni kodin. Eri lupien saamiseen vierähti pari-kolme vuotta ja rakennustyöt alkoivat vasta vuonna 2013. Toivon muuttavani uuteen kotiini Pyhän Joosepin saliin alkuvuodesta 2015.

dimanche 30 novembre 2014

Ikkunat auki maailmaan

Syksy 2013 oli työmaalla hiljaiseloa mutta vuodenvaihteessa saliin asennettiin uusia ikkunoita ja lasiovia. Se olikin iso muutos: en ole mitenkään erityisesti valtavien ikkunoiden ystävä, sillä viihdyn hyvin vähän hämärämmässäkin, mutta sali kaipasi silti minunkin makuuni vähän enemmän valoa.

Samalla sisäänkäynti vaihdettiin rakennuksen toiseen päätyyn uuden pihatien puolelle. Seuraavissa kuvissa uusi sisäänkäynti ennen uusia ovia ja ikkunoita ja niiden jälkeen:
 


Vanhan sisäänkäynnin puolelle vaihdettiin toisen ulko-oven paikalle lasiovi ja toisen oven paikalle tavallinen ikkuna. Vasemmalle tulee kylpyhuone ja oikealle, entiseen eteiseen, makuuhuone.




Muratin peittämä lisäosa purettiin ja sen tilalle asennettiin lasiovet keittiön ja terassin välille.


 
Ennen ja jälkeen -näkymä keittiön sisältä...



... ja vielä ennen ja jälkeen -kuvat tulevasta olohuoneesta, jossa puuoven tilalle vaihdettiin lasiovet.




 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire