Vuonna 1934 rakennettu Salle Saint Joseph oli alunperin pienen katolisen seurakunnan juhlasali. Se sijaitsi entisen kotini takapihalla, ja kun se oli ollut myynnissä kymmenkunta vuotta, ostin sen pilkkahintaan vuonna 1999. Senkin jälkeen se vietti vielä vuosia tyhjillään ja toimettomana, kunnes lopulta päätin remontoida siitä itselleni kodin. Eri lupien saamiseen vierähti pari-kolme vuotta ja rakennustyöt alkoivat vasta vuonna 2013. Toivon muuttavani uuteen kotiini Pyhän Joosepin saliin alkuvuodesta 2015.

mercredi 26 novembre 2014

Kompostikasasta pihatieksi

Sisääntulotien rakentaminen oli iso ongelma, sillä tontilta ei ollut suoraa yhteyttä katuun. Yritin ostaa pientä maapalstaa tonttiani täydentämään ensin yhdeltä naapurilta, joka alustavasti lupasikin myydä tarvitsemani alueen, mutta pitkän - kuukausien mittaisen - pohdinnan jälkeen hän lopulta peruikin myynnin. Onneksi toinen naapuri lupasi myydä minulle tonttinsa perukoilla olevan hoitamattoman alueen kompostikasoineen päivineen. 

Maapalan hankkimiseen tuhraantui kaikkiaan suunnilleen vuosi, ja kauppakirjat allekirjoitettiin helmikuussa 2011. Ostohetkellä tuleva pihatieni näytti tältä:


Uusi maapalaseni istui kuitenkin hyvin muuhun tonttiin, sillä piha oli kaikin puolin aika haastavassa kunnossa. 





Puutarha tuntui levinneen ulkoseinille saakka, sillä niin vankasti muratti oli peittänyt osan seinistä.



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire